Vad behöver jag för DJ utrustning?

DJ standarden idag för ett DJ-bord är Pioneer DJM-2000 Nexus 2 och CDJ-2000 Nexus 2, där du kan spela med CD-skivor, MP3 med USB, koppla in Serato eller USB för Traktor. Har en Diskjockey begärt att du ska stå för DJ-trustning är det oftast Pioneer 2000 Nxs2 paket som gäller + 1 eller 2 ljudmonitor för medhörning.

Ska du bara spela med USB-MP3 räcker det med en Pioneer XDJ-RX2.

Spela upp via en mobiltelefon eller dator med Spotify räcker en enkel mixer där du kan reglera volym, bas, mellanregister samt diskant.

Pioneer CDJ/DJM 2000 NXS2

DJ mixerbord och DJ kontrollers

Vad ska jag välja för ljudanläggning för disco?

För mindre företagsfester och hemma fester i mindre lokal på 7×7 meter för ca; 50 brukar budget valet bli 2 stycken topphögtalare på stativ. Fördelen är att det är billigt oc lätt att montera samt transportera. Nackdelen ger mest mellanregister, diskant men basen ger inte det trycket man förväntar sig.  

Total SPL-XT4 ljudanläggning 50 pers, 42 kvm.

Vad behöver jag för ljudanläggning för 50-150 personer?

För ett dansgolv för ca 170 Kvm behöver ni minst två topphögtalare och två bashögtalare av märke med bra verkningsgrad.
Är stor skillnad på vilket ljud du får ut av budget och premium högtalare: Står det att högtalaren är på 5000 Watt skulle jag personligen gå till en annan leverantör. Enda vad Watten det säger hur mycket ström du kan stoppa in i högtalaren. Viktigare att vet hur mycket Decibel ni kan få ut och att högtalarna låter bra över en yta ni kommer ha dansgolvet på. 

I bild ljudanläggning med två topphögtalare och två bashögtalare i premium segmentet. Max total SPL dB. Fohhn XT4 toppar med Fohhn XS-4 basar.  

Total db för ljudanläggning 150 personer

DJ ljudmonitor

Förutom en bra DJ-mixer och CD-spelare/kontroller är ljudet lika viktigt bakom högtalarna att diskjockeyn hör vad han mixar. 

Skicka en fråga eller ring: 08-888 176

  Hämta och lämna:

  Ni hämtar och lämnar på vårt lager i Västberga. 
  09.00-17.00 vardagar.
  Västberga Allé 25.
  126 30 Hägersten.

  Transport:

  Transport inom Stockholm.

  Montering:

  Montering och demontering av ljudanläggningar inom Stockholm enligt offert.